Mediation

Mediation

Als u een echtscheiding of beëindiging van geregistreerd partnerschap nadert, wilt u dat alles zorgvuldig wordt geregeld. Hierbij gaat het niet alleen om geld en pensioen. Zeker als er ook kinderen in het spel zijn, is het van belang dat je wordt bijgestaan door een ervaren mediator. Uit elkaar met respect voor elkaar, daarvoor staat Van Raak Advocatuur.

Bovendien kan vanaf dit kantoor niet alleen de mediation, maar ook de feitelijke scheiding geregeld worden, doordat u wordt bijgestaan door specialistische advocaten in het echtscheidingsrecht. Neem nu vrijblijvend contact met ons op, of loop binnen bij ons gratis inloopspreekuur (elke dinsdagavond van 18.00 tot 19.00 uur).


20+ jaar ervaring, sinds 1998
Advocaat en Echtscheidingsmediator
vFAS erkend
Specialist uit praktijk én wetenschap
Gratis inloopspreekuur

Wat is Mediation?

Als u een geschil heeft, bijvoorbeeld bij een echtscheiding, kunt u onder begeleiding van een mediator proberen samen tot een oplossing te komen. Zolang beide partijen bereid zijn te onderhandelen over een oplossing, kan mediation voorkomen dat een geschil tot problemen en escalatie van het conflict leidt. Bij mediation werkt u onder begeleiding van een erkend mediator aan het oplossen van uw conflict.

Doordat u zonder tussenkomst van een rechter maar in overleg met elkaar naar een oplossing zoekt, sluit de uitkomst vaak beter aan op de wensen van u en uw partner. Ook is de kans op een duurzame oplossing en een goede verstandhouding na echtscheiding bij mediation vaak het grootst.

Hoe werkt Mediation?

Als u kiest voor mediation, gaat u in gesprek met uw partner en de mediator. De mediator leidt het gesprek en begeleidt het gehele proces. Voorafgaand aan de daadwerkelijke mediation, wordt een overeenkomst ondertekend, met daarin de ‘spelregels’ en de aard van het geschil.

Bij mediation gaat het niet om het krijgen van uw gelijk, maar het vinden van een aanvaardbare oplossing voor beide  partijen. Daarom zorgt de mediator ervoor dat beide partijen aan het woord komen.

Wat kost Mediation?

Met mediation worden onnodige kosten bespaard. Omdat uw mediator bij Van Raak Advocatuur tevens advocaat is, verzorgen wij het hele proces, van het eerste gesprek tot aan de schriftelijke procedure bij de rechtbank en de inschrijving van de echtscheiding bij gemeente.

Mediation kost minder tijd dan een procedure voor de rechtbank en de kosten voor een tweede advocaat worden bespaard.

Meer weten over mediation?

Bekijk hier de antwoorden op de veelgestelde vragen over mediation.

Naar de FAQ >

Mediation: discreet en persoonlijk

Het bezoeken van onze mediator kan uiteraard volledig discreet. Wij ontvangen u graag in een prettige sfeer met aandacht voor uw persoonlijke situatie. Belangrijker nog is dat uw mediator in Udenhout ruim 20 jaar ervaring heeft in het echtscheidingsrecht. Zo kunt u rekenen op de beste aanpak om tot een optimaal resultaat te komen.

Kom vrijblijvend langs bij uw echtscheidingsmediator

Udenhout advocaten mediator

Het eerste halfuur wordt niet in rekening gebracht. U kunt dus vrijblijvend een afspraak maken met uw mediator van Van Raak Advocatuur om uw situatie te bespreken en de beste aanpak te bepalen. Heeft u een vraag of opmerking? Wij zijn u graag van dienst. Neem nu vrijblijvend contact met ons op.