Home

Welkom by Van Raak Advocatuur

Fijn dat u onze website bezoekt. Dit betekent waarschijnlijk dat u op zoek bent naar een advocaat of mediator op het gebied van het  familie- en/ of erfrecht of dat u belangstelling heeft voor juridische informatie over dit boeiende rechtsgebied. U bent hiervoor op het juiste adres.

Sinds 1998 ben ik werkzaam op dit rechtsgebied en vanaf 2010 als advocaat. Na mijn studie ben ik werkzaam geweest bij de familiekamer bij het gerechtshof ’s-Hertogenbosch en als universitair docent familierecht aan de Tilburg University, waar ik in 2007 ben gepromoveerd op het afstammingsrecht. Sinds 2010 ben ik werkzaam als advocaat en in februari 2016 is mijn kantoor in Udenhout aan de Slimstraat 8a geopend.

Advocaten OisterwijkMeer informatie?

Onder het kopje publicaties, kunt u vinden wat ik zoal heb gepubliceerd. U kunt daarop doorlinken naar een aantal publicaties als u over een bepaald onderwerp meer wilt lezen.

Onder het kopje blog vindt u beknopte informatie betreffende recente berichten in het familierecht.

Tarieven en kosten

In het eerste, oriënterend gesprek worden de te verwachten kosten met u besproken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan

Afhankelijk van uw financiële situatie, is het mogelijk dat de kosten voor de rechtsbijstand worden vergoed door de Raad voor Rechtsbijstand. U betaalt slechts een eenmalige eigen bijdrage. De hoogte is afhankelijk van uw inkomen. De Raad voor Rechtsbijstand neemt hierover de beslissing. Wij kunnen deze aanvraag voor door de overheid gesubsidieerde rechtsbijstand voor u verzorgen.

Volgens het Kenniscentrum Rechtsbijstand is het aantal sociaal advocaten dat actief is om rechtsbijstand te verlenen aan de meest kwetsbare mensen, gedurende de afgelopen vijf jaren met bijna 900 afgenomen. Dit is een daling van 13 procent.

Omdat wij vinden dat ook degene met een minder gevulde portemonnee recht heeft op toegang tot de rechter en rechtsbijstand van een advocaat,  blijf ons kantoor zaken op basis van gefinancierde rechtsbijstand behandelen. Het grootste deel van de kosten hoeft de rechtzoekende dan niet zelf niet te betalen. Er wordt geen onderscheid gemaakt met betalende cliënten bij de behandeling van uw zaak. Daarnaast hebben wij een gratis inloopspreekuur. Vragen waar u mee zit worden tijdens dit spreekuur geheel gratis behandeld.

Als u graag meer wilt weten en mogelijk juridische bijstand nodig heeft, kunt u natuurlijk vrijblijvend contact opnemen. Dit kan via het contactformulier, maar u kunt ook even bellen ( 013-5908877 ) of mailen (info@vanraakadvocatuur.nl). Of  u loopt even binnen tijdens ons gratis inloopspreekuur, iedere dinsdag van 17.00 uur tot 18.00 uur.

U kunt uw auto gratis voor de deur parkeren.

Ons kantoor maakt geen gebruik van een derdengeldenrekening.

Vindt u het leuk om regelmatig korte  informatieve berichtjes te lezen dan kun u ons volgen via facebook of instagram.