Kantoor

Wie zijn wij?

Mr. dr. J.A.E (Jeannette) van Raak-Kuiper

In februari 1998 ben ik privaatrechtelijk afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg met het familierecht als afstudeerrichting. Na mijn studie ben ik tot 2010 aan deze universiteit werkzaam gebleven bij het departement privaatrecht, waar ik als universitair docent personen- en familierecht werkzaam was. Op 7 november 2007 ben ik gepromoveerd in het familierecht en heb ik mijn doctorsgraad behaald. In mijn dissertatie heb ik mij met name verdiept in het afstammings- en adoptierecht.

Behalve door mijn werkzaamheden aan de Universiteit heb ik ruime praktijkervaring opgedaan als jurist in de familiekamer bij het gerechtshof ’s-Hertogenbosch, de rechtbank ’s-Hertogenbosch en als rechter-plaatsvervanger in de rechtbank Dordrecht. Door de behandeling van de vele complexe echtscheidingszaken en alle overig denkbare aspecten van het personen- en familierecht heb ik jarenlange ervaring opgedaan die nu uitstekend van pas komt in mijn advocatenpraktijk.

Voorts ben ik van 1 februari 2005 tot 1 februari 2017 lid van de klachtencommissie van de Raad voor de Kinderbescherming geweest en heb ik als vicevoorzitter van de klachtencommissie bij de Stichting Kompaan en De Bocht te Goirle klachten behandeld.  Na een start in de advocatuur in ’t Gooi (Hilversum) ben ik sinds begin 2011 als advocaat naar Noord-Brabant teruggekeerd en aldaar als advocaat werkzaam. Naast mijn huidige werkzaamheden als advocaat publiceer ik regelmatig in wetenschappelijke tijdschriften en andere juridische uitgaven. Deze literatuur is niet alleen bestemd voor iedereen die beroepsmatig is het familierecht werkzaam is, maar wordt ook gebruikt in het universitair (WO) en HBO onderwijs.

Vanwege mijn ruime ervaring in zowel de wetenschap als de praktijk ben ik specialist bij uitstek in het familie- en jeugdrecht. Secretaris en lid van de Vereniging voor familie-en jeugdrecht.

Juridische ondersteuning nodig? Ik help je graag! Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met Van Raak Advocatuur, of kom langs tijdens ons gratis inloopspreekuur op ons kantoor in Udenhout.